„Beneficiile mâncării bio, în comparație cu cea non-bio reprezintă un subiect fierbinte de mulți ani. Un studiu recent arată că fructele, legumele și cerealele bio conțin mai mulți antioxidanti și mai puține pesticide decât cele cultivate în mod convențional. Cu toate acestea, diferențele sunt mici și este puțin probabil să aibă un impact semnificativ asupra sănătății”, susține Sara Stanner, în The Telegraph.
Chiar dacă numărul de reziduuri provenind de la pesticide era mai redus în recoltele organice, nivelurile raportate atât la legumele bio cât și la cele cultivate în mod convențional au fost mult sub normele legale în vigoare, mai spune nutriționista.
„Sunt extrem de multe dovezi care arată că o dietă sănătoasă și echilibrată este asociată cu scăderea riscului de a dezvolta boli grave, precum cancerul și afecțiunile cardiace, iar în ceea ce privește sănătatea, mesajul principal este acela că ar trebui să mănânci mai multe fructe și legume și mai multă carne slabă, decât să te îngrijorezi prea mult cu privire la metoda de cultivare”, crede Sara Stanner.